Kevesebb Apple-részvényt tart a Berkshire Hathaway
Üzlet

Kevesebb Apple-részvényt tart a Berkshire Hathaway

Portfolio
Warren Buffett a Berkshire Hathaway éves közgyűlésén tisztelegve emlékezett meg elhunyt üzlettársáról, Charlie Munger-ről, közben pedig jelentős változásokat osztott meg a tulajdonosokkal: többek között az Apple-ben fennálló részesedés csökkentését és a készpénzállomány rekord szintre emelkedését.

Warren Buffett, a Berkshire Hathaway vezetője, a vállalat éves közgyűlésén emlékezett meg elhunyt üzleti partneréről, Charlie Munger-ről. A 93 éves Buffett, aki 1965 óta irányítja a céget, ritkán nyilatkozik már nyilvánosan. A közgyűlésen kiemelte a Berkshire célját: az üzemi eredmény növelését.

Buffett és Munger együttműködése meghatározó volt a Berkshire Hathaway mai formájának kialakításában.

A közgyűlés előtt a Berkshire beszámolt arról, hogy készpénzállománya március 31-ig 189 milliárd dollárra nőtt, miközben csökkentette az Apple részesedését. Az Apple részvényeinek eladása jelentős változást jelentett Buffett korábbi stratégiájában - emlékeztet a Reuters hírügynökség.

A CNBC beszámolója közben azt emelte ki, hogy 13%-kal csökkentette az Apple-ben fennálló tulajdoni részarányát a Berkshire.

A találkozón szó esett az első negyedéves eredményekről is. A cég jelentős működési nyereséget ért el, amihez hozzájárult a biztosítási ágazat javulása és a befektetésekből származó magasabb bevétel. Az Apple részesedésének csökkenése ellenére Buffett biztosította a résztvevőket, hogy az iPhone-gyártó marad a legnagyobb befektetésük.

A közgyűlésen jelen voltak Buffett utódai is: Greg Abel alelnök és Ajit Jain alelnök. Abel 2021-ben lett kijelölve Buffett utódjaként.

A résztvevők között voltak olyanok is, akik több ezer kilométert repültek, csak hogy részt vehessenek ezen az eseményen. A befektetők és rajongók kíváncsian várták Buffett véleményét többek között a japán részvényekről és az utódlás kérdéséről.

Buffett hangsúlyozta, hogy bár az Apple részesedést csökkentették, nem bánja a döntést és továbbra is fontosnak tartja társaság részvényeit portfóliójukban. Ezzel együtt kiemelte, hogy a készpénzállomány növelése stratégiai lépés volt.

Címlapkép: Az egyik résztvevő kezében Warren Buffett, a Berkshire Hathaway Inc. elnök-vezérigazgatójáról készült arcképet tartja a Berkshire Hathaway éves részvényesi gyűlésén 2024. május 4-én, szombaton Omahában, Nebraska államban. Fotós: Dan Brouillette/Bloomberg a Getty Images segítségével forrása: Dan Brouillette/Bloomberg via Getty Images

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
világűr